Бурни реакции в социалните мрежи след като руски журналист призова в ефир

...
Бурни реакции в социалните мрежи след като руски журналист призова в ефир
Коментари Харесай

The Cube: Реакции след призива на руски журналист за насилие срещу украински жени и деца

Бурни реакции в обществените мрежи след като съветски журналист призова в ефир за насилие срещу украински дами и деца по време на войната в Украйна.

Скандално изявление на съветския публицист на Russia Today Антон Красовский провокира яд и паника из целия свят. В скандалния видеоклип журналистът споделя, че „ украинските деца би трябвало да бъдат удавяни в река Тисина. “

Стотици консуматори на обществените мрежи показаха ужаса и гнева си, който са изпитали от декларираното принуждение. Част от тях изпратиха и молебствия към украинския народ.

Думите провокираха и политически реакции. Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба разяснява случая в Туитър, като написа, че малкия екран би трябвало да бъде спряна по целия свят, а страните, които към момента не са го създали, са съучастници в съветската агитация.

Друго разясняват, че „ езикът на омразата към този момент е норма за съветската държавна телевизия, когато става дума за Украйна “ и че този публицист е единствено върхът на айсберга.

По-рано през днешния ден пристигна и опрощение от страна на Красовский, в края на което моли за амнистия. Много консуматори на обществените мрежи, а и отвън тях, не имат вяра на искреността на думите.

Те не имат вяра и на реакцията на основния редактор на Russia Today, която съобщи, че стопира да работи с журналиста и счита държанието му за „ омерзително “. Някои консуматори припомнят, че Маргарита Симонян е редактор и на РИА Новости, която напролет разгласява скандалната публикация, призоваваща да се унищожи Украйна като нация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР